dimarts, 15 de novembre del 2011

Per què #ocupemlaupf ?

La ocupació de la Universitat Pompeu Fabra és una resposta. A quina pregunta?- seria molt cínic sentir dir. Doncs a cap. Els estudiants reaccionem davant la nostra exclusió del sistema de presa de decisions d’aquesta universitat que, tot i estar dotada d’institucions col·legiades de govern ni es qüestiona la voluntat dels estudiants ni escolta les seves demandes i propostes.

El nou model universitari està donant els seus primers “fruits”, les carbasses en la qualificació d’aquest, res a veure amb la pretesa excel·lència. El sistema de seminaris ha reduït l’experiència universitària a una continuïtat amb l’ensenyament secundari: sortir de classe per a fer piles de “deures”. Quan farem recerca? Quan estudiarem els continguts de l’assignatura? El professorat sols pot impartir pinzellades del contingut de les assignatures perquè han estat reduïdes les hores lectives, juntament amb el seu sou. Treball fora l’aula, la seva solució. Així doncs, estudiem la matèria que no ens ha estat impartida o fem “deures” per als seminaris? Clar, tot alhora per que som estudiants a temps complert, o pensàveu que la UPF és una universitat pública? No pas, sols hi volen a qui no hagi de treballar per pagar-se els estudis. A més de la pujada de taxes, que acaba d’agreujar la situació.

Les hores que passarem recuperant l’espai dels estudiants a la universitat serviran per a posar en comú els nostres greuges, conscients que vivim diferents realitats, realitzar debats interuniversitaris i un calendari d’activitats lúdiques i formatives orientat a prendre consciència de la situació de la institució on estudiem i la nostra posició en aquesta.

Els estudiants recuperem la universitat pública i de qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada