dimarts, 31 de maig del 2011

Manifest d'Estudiants Sense Futur

1. Exigim la insubmissió a la reducció general anunciada del 10% anunciada per la Generalitat de Catalunya i el compromís de no acomiadar cap membre del PAS ni el PDI. Així mateix, exigim a la UPF que garenteixi el servei de biblioteca ii mantingui oberts els Campus de Ciutadella, Mar i Poblenou amb els horaris previs al Pla de Sostenibilitat.

2. Exigim que el Consell de direcció de la UPF es posicioni públicament en contra de la forquilla de preus proposada pel Ministeri i a favor de la congelació de les taxes universitàries pel curs actual, i insti a la resta de rectors de les universitats públiques catalanes a fer el mateix.

3. Exigim un compromís públic segons el qual ni el consell de direcció ni el Consell Social aprovaran cap nou augment de taxes de matrículació ni altres preus per al proper curs.

4. Exigim alhora que l’equip de govern defensi en tot moment els criteris d’equitat i no els meritocràtics en l’atorgament de beques i, per tant, es posicioni en contra de la proposta del Ministerio per al proper curs sobre la política de beques.

5. Exigim un compromís públic per part de l’equip rectoral segons el qual no es retirarà la segona convocatòria de setembre a cap dels estudis que s’imparteixen a la UPF.

6. Exigim la retirada dels convenis que la UPF manté amb entitats bancàries.

7. Exigim una major transparència i participació directa de la comunitat universitària en els processos de presa de decisió.

8. Exigim poder fer un seguiment de la comptabilitat molt més acurat a través de la publicació d’uns pressupostos i estats de comptes molt més exhaustius i una periodicitat més continuada de la publicació dels mateixos.

9. Exigim la retirada de la política de professorat aprovada en el darrer consell de govern.

10. Exigim que es prenguin les mesures pertinents per a establir una igualtat efectiva de gènere.

11. Exigim que es garanteixin els drets lingüístics dels estudiants, així com la vehicularitat de la llengua catalana a tots els ensenyaments, la seguretat lingüística i la disposició de cursos gratuïts d’aprenentatge de llengües estrangeres.

12. Exigim que s’estableixin franges horàries de matí o tarda a tots els ensenyaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada